Terhin Helmi - Hieronta

Kurssit

Tervetuloa kurssille oppimaan lisää kosketuksen merkityksestä ja hierontaa käytännössä! Terhin Helmi kurssit ja ajankohdat päivittyvät facebookiin.

Vauvahierontakurssi

Tämä kurssi on 1 kk - n.9 kk ikäisille vauvoille ja vanhemmille. Opettelemme hierontaa käytännössä ja kerron enemmän vauvahieronnasta ja sen vaikutuksista. Saatte myös kirjalliset ohjeet hierontaotteista ja -reiteistä, hierontaan sopivista öljyistä sekä ohjeita, kuinka hieronta voi auttaa esim. vatsavaivoissa tai nukahtamisvaikeuksissa.

Mukaan kurssille oma alusta ja pyyhe sekä vauvalle varavaippa (ja -vaatteet).

Katse ja kosketus

Yhden kerran kurssi taaperon ja leikki-ikäisen hieronnasta vanhemmille. Kurssilla kerron lapsen hieronnasta, kosketuksen ja hyväksyvän katseen merkityksestä ja vaikutuksesta lapsen kehitykseen. Hieronta mm. rauhoittaa ja siitä on apua myös nukahtamisvaikeuksiin iltarutiinien osana. Hierontahetki on ihana vuorovaikutustilanne, jolloin lapsi saa vanhemman jakamattoman huomion. Tämä vahvistaa yhteyttä joka kantaa pitkälle aikuisuuteen asti. Kurssilla harjoittelemme hierontaa pareittain käytännössä ja saatte kirjalliset ohjeet kotiin. Lopuksi pieni rentoutushetki tiibetiläisiä äänimaljoja kuunnellen ja teetarjoilu.

Iloinen kosketus

Yhden kerran hierontakurssi vanhemmalle 3-6 vuotiaan lapsen kanssa.
Kurssilla käymme läpi lapsen hieronnassa huomioitavia asioita ja opettelemme käytännössä hierontaotteita. Vanhempi hieroo lastaan ja lapsi saa myös hieroa vanhempaa. Aluksi ohjelmassa on hieman liikettä, laululeikki ja hieronnan jälkeen lopuksi pieni rentoutushetki kuunnellen tiibetiläisten äänimaljojen sointia.
Kotiin saatte kirjalliset ohjeet hierontareiteistä.
Mukaan kurssille mukavat rennot vaatteet, iso pyyhe ja halutessanne huopa/viltti. 

Vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmistä saat tukea ja ymmärrystä muilta samassa tilanteessa olevilta ihmisiltä. Ryhmien keskutselut käydään luottamuksella ja hyväksyvässä ilmapiirissä ja jokainen osallistuja sitoutuu siihen, että keskustelut pysyvät ryhmän sisäisinä. 

Äitiyttä ihmettelemässä

Vertaistukiryhmä esikoisensa saaneille äideille, jossa on lupa puhua kaikista äitiyden herättämistä tunteista ja ajatuksista. Myös negatiivisista tunteista ja kokemuksista niiden iloisten asioiden lisäksi. Puhumme vanhempien, etenkin äidin jaksamisesta, itsensä ja lapsen hyväksymisestä juuri sellaisena  kuin olette, jaamme ajatuksia ja oivalluksia äitiydestä ja vanhemmuudesta. Keskustelut käydään luottamuksella ja hyväksyvässä ilmapiirissä. Joka kerralla on myös jotain toiminnallista tekemistä mm. vauvahierontaa, rentoutushetki, luovaa värittämistä tai piirtämistä. Teemme myös lantionpohjan lihasten harjoituksia ja rintarangan liikkuvuusharjoituksia.

Ryhmä on ensisijaisesti ensimmäisen lapsen saaneille äideille alle 12kk ikäisen vauvan kanssa, mutta toki mukaan voit tulla viimeisimmän vauvan kanssa, mikäli koet tarvetta vertaistuelle. Ryhmä kokoontuu 4 kertaa viikon välein.

Kurssiajat, paikat ja hinnat sekä tarkempi kuvaus ryhmästä löytyvät facebookista tai kysy lisää sähköpostitse.

Elämää herkän lapsen kanssa

Vertaistukiryhmä erityisherkkien, aistiherkkien tai muuten voimakkaasti tuntevien lasten vanhemmille.  Ryhmässä voi jakaa kokemuksia ja tuntemuksia elämästä herkän lapsen kanssa, saada tukea ja ymmärrystä sekä vinkkejä ja oivalluksia helpottamaan arkea. Pienilläkin muutoksilla voi olla suuri merkitys. Illan aikana keskustelua teekupin äärelllä ja lopuksi rentoutushetki.

Lauttasaaressa 4+1 kerran viikossa tapaava ryhmä, jonka viimeinen kerta yhdessä lapsen kanssa, jolloin harjoittelemme hierontaa ja rentoutumiskeinoja. 

Leppävaarassa säännöllisesti iltoja noin kerran kuukaudessa.

Herkän vanhemman jaksaminen

Vertaistukiryhmä erityisherkille vanhemmille. Herkkä ihminen kuormittuu ns. tavallisesta arjesta enemmän, kuin vähemmän herkkä. Herkkyys ei ole vika, vaan ominaisuus ja tietyissä tilanteissa se on myös suuri vahvuus. Omista rajoista kiinni pitäminen ja riittävä palautumisaika ovat ensiarvoisen tärkeitä. Lapsiperheessä arjen pyörityksessä tämä voi olla joskus haastavaa.

Tervetuloa keskustelemaan, jakamaan kokemuksia, oivalluksia ja ideoita. Esimerkkejä aiheesta: mitkä asiat kuormittavat, mitä voi karsia, kuinka omaa jaksamista voi pitää yllä ja kuinka omilla ajatuksilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin ja tuntemuksiin. Keskustelun lomassa teetä ja lopuksi loppurentoutus.

Leppävaarassa säännöllisesti iltoja noin kerran kuukaudessa.

Lämpimästi tervetuloa!