Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapia eli CST on lempeä hoito, joka tukee kehon kraniosakraalijärjestelmän  toimintaa. Kraniosakraalijärjestelmä koostuu aivoista, aivokammioista, selkäytimestä, aivoja ja selkäydintä suojaavista kalvoista sekä lisäksi kallon luista, ristiluusta, kalvoon kontaktissa olevista luista ja koko kehon faskiajärjestelmästä.

Hoito edistää kehon luonnollisia paranemisprosesseja sekä itsekorjautumismekanismeja. Se myös rentouttaa kehoa ja tasapainottaa keskushermostoa. Hoidossa vapautetaan kehosta jännitteitä kevyellä kosketuksella. Monet kokevat hoidon erittäin rentouttavana.

Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja sen on kehittänyt lääkäri-osteopaatti John E. Upledger USA:ssa 1970-luvulla.

Kraniosakraaliterapia vaikuttaa tuki- ja liikuntaelimistöön, umpieritykseen, immuunijärjestelmään, ruuansulatusjärjestelmään ja hermostoon. Hoito voi auttaa moneen vaivaan, esim. päänsärkyyn, migreeniin, erilaisiin kiputiloihin (myös kroonisiin), niska- ja selkävaivoihin, motorisiin ongelmiin, fibromyalgiaan, stressiin, jännitykseen, väsymykseen ja uniongelmiin.

Hoidot opiskelijatyönä, olen käynyt CS1 ja CS2 kurssit (Upledger Institute Finland)

Hoito tehdään vaatteiden päältä, yleensä asiakkaan ollessa selinmakuulla. Sopii hyvin myös raskauden aikana. Tarvittaessa voidaan käyttää kylkimakuu- tai istuma-asentoa.

 

Lämpimästi tervetuloa hoitoon!