Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapia eli CST on lempeä hoito, joka tukee kehon kraniosakraalijärjestelmän  toimintaa. Kraniosakraalijärjestelmä koostuu aivoista, aivokammioista, selkäytimestä, aivoja ja selkäydintä suojaavista kalvoista sekä lisäksi kallon luista, ristiluusta, kalvoon kontaktissa olevista luista ja koko kehon faskiajärjestelmästä. Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja sen on kehittänyt lääkäri-osteopaatti John E. Upledger USA:ssa 1970-luvulla.

Hoito edistää kehon luonnollisia paranemisprosesseja sekä itsekorjautumismekanismeja. Se myös rentouttaa kehoa ja tasapainottaa keskushermostoa. Hoidossa vapautetaan kehosta jännitteitä kevyellä kosketuksella. Kraniosakraaliterapia vaikuttaa tuki- ja liikuntaelimistöön, umpieritykseen, immuunijärjestelmään, ruuansulatusjärjestelmään ja hermostoon. Hoidosta voi saada apua moneen vaivaan mm. päänsärkyyn, migreeniin, erilaisiin kiputiloihin (akuutit ja krooniset), niska- ja selkävaivoihin, motorisiin ongelmiin, fibromyalgiaan, stressiin, jännitykseen, väsymykseen ja uniongelmiin.

Monet asiakkaat ovat kokeneet hoidon erittäin rentouttavana. Hoito sopii erittäin hyvin myös synnytyksen jälkeen palauttamaan ja tasapainottamaan äidin kehoa ja mieltä. Jos koet, että olet stressaantunut tai sinun on muuten vaikea rentoutua, hoidosta saat oivan apukeinon rentoutumisen tunteen löytämiseen. 

Kraniosakraaliterapiaopinnoista olen käynyt CS1, CS2  ja SER1 kurssit (Upledger Institute Finland)

Hoito tehdään vaatteiden päältä, yleensä asiakkaan ollessa selinmakuulla. CST sopii hyvin myös raskauden aikana. Tarvittaessa voidaan käyttää kylkimakuu- tai istuma-asentoa.

 

Lämpimästi tervetuloa hoitoon!