vauvahieronta

Vauvahieronta

Vauvahieronta on vuorovaikutusta vauvan ja vanhemman välillä ja sillä on runsaasti positiivisia vaikutuksia vauvan fyysiseen ja psyykkiseen kehitykseen.

Vastasyntyneen vauvan tuntoaisti on jo kehittynyt ja noin 5 viikon ikäinen ottaa jo katsekontaktia. Kosketuksen sekä rakastavan ja hyväksyvän katseen avulla vanhempi luo vuorovaikutuksessa yhteyttä lapseen. Hellä kosketus välittää vauvalle rakkautta ja lämpöä. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, syventää hengitystä ja helpottaa ruuansulatusta, jolloin vauvan yleiskunto paranee.Säännöllisesti toistuva hieronta luo myös turvallisuuden tunnetta ja opettaa vauvaa rentoutumaan, jolloin nukahtaminen helpottuu ja unen laatu paranee.

Isommat lapset 

Myös isommat lapset tarvitsevat kosketusta ja hyväksyvää katsetta. Hieronta on erittäin hyvä tapa ylläpitää yhteyttä lapseen tämän kasvaessa. Murrosikäinen nuori voi haluta ottaa vastaan selän tai jalkojen hierontaa, jos halaukset eivät tunnu enää hyviltä.
Säännöllinen hellä kosketus rauhoittaa ja rentouttaa. Se parantaa myös keskittymiskykyä ja auttaa kasvukivuissa, sillä oksitosiinilla on myös kipua lievittävä vaikutus.

Voit tuoda vauvan tai lapsen hierottavaksi ja samalla oppia itse hieromaan. Annan ohjauksista aina myös kirjalliset ohjeet kotiin. Tai tule kurssille oppimaan. Vauvahierontakurssit aina oman vauvan kanssa. Taaperoiden ja leikki-ikäisten hieronnasta kurssi vanhemmille.

Vauvan vatsavaivat

Hieronta auttaa vatsavaivoissa. Vanhemmat voivat vauvahieronnan avulla helpottaa vauvan oloa ja lieviinkin vatsavaivoihin kannattaa hakea apua. Ohjaamani vauvahieronta on perinteistä intialaista vauvahierontaa, johon on yhdistetty vyöhykepisteiden ja meridiaanien l. energiakanavien hierontaa. Hieromalla vatsasta ja suolesta saadaan ilmaa pois ja ruuansulatus sekä aineenvaihdunta paranevat.

Vastasyntyneen ruuansulatuselimistö kehittyy vielä syntymän jälkeenkin. Siksi erilaiset vatsavaivat vauvoilla ovat yleisiä ensimmäisinä kuukausina. Kaikki mitä äiti syö, vaikuttaa äidinmaidon koostumukseen ja sitä kautta imetettyyn vauvaan. Imettävän äidin kannattaakin välttää ilmavaivoja aiheuttavia ruokia, joista yleisimpiä ovat kaalit, pavut ja sipulit. Myös hyvin rasvainen tai vahvasti maustettu ruoka voivat aiheuttaa oireita. Lehmänmaidon proteiini on myös huonosti sulavaa ja siksi varsinkin koliikkioireiden hoidossa maito kannattaa jättää pois ruokavaliosta.

Joskus vatsaoireet voivat johtua myös erilaisista jännitystiloista kehossa, joita voi tulla esim. vaikean synnytyksen seurauksena. Vauvan kokonaisvaltainen hieronta laukaisee jännityksiä kehosta, jolloin esim. ruuansulatuksen hermotus toimii paremmin.
Vaikeammissa vatsaoireissa ja koliikin hoidossa on hyvä tavata 2-3 kertaa ihan vastaanotolla, jolloin hieron vauvan ja saatte kotihoito-ohjeet mukaan. Tervetuloa tutustumaan ja oppimaan!

Vauvan itkuisuus

Vauvan itkuisuus voi johtua myös aistiherkkyydestä ja/tai erityisherkkyydestä. Pienilläkin huomioilla ja teoilla/valinnoilla arki voi helpottua paljonkin. Tuntoaistiherkälle esimerkiksi vaatteiden saumat, pesulaput, liian viileä vesi tms. saattavat aiheuttaa hyvinkin epämukavan olon. Minulla on omakohtaista kokemusta erityisherkkyydestä ja lasten herkkyyksistä/erityisherkkyydestä ja haluan antaa tukea, ymmärrystä ja tietoa vanhemmille, joille asia on vielä uusi.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet ihmeissäsi vauvan itkun kanssa! Et ole yksin. Kartoitetaan yhdessä tilanne ja mitä asialle on tehtävissä.

Vauvan vatsavaivojen ja itkuisuuden osalta teen myös kotikäyntejä, mutta voit varata ajan myös vastaanotolle.


Vauvan vatsavaivat /itkuisuus, koliikikin kokonaivaltainen hoito 90 min / 80 €      Jatkokäynti 45 min / 50 €

Vauva- ja lapsihieronnan yksilöohjaus 90 min / 80 €