Olen Terhi Tamminen - koulutettu hieroja, vauvahieronnan ohjaaja, kraniosakraaliterapiaopiskelija ja 3 ihanan lapsen äiti.

Haluan auttaa perheitä voimaan paremmin. Haluan auttaa ja rohkaista vanhempia, etenkin äitejä, pitämään huolta jaksamisestaan, vaalimaan omaa hyvinvointiaan ja pitämään jonkun rakkaan oman asian arjessa mukana tuomassa voimaa ja iloa arkeen. Sillä se on perusta koko perheen hyvinvoinnille.

Raskaus ja synnytys muuttavat naisen kehoa ja uudenlainen keho vaatii totuttelua. Kosketus ja hieronta auttavat kehonkuvan hahmottamisessa ja vapauttavat rentouttavia hyvänolon hormoneja. Imetys saattaa tuntua hartioissa ja taaperon kanniskelu selässä. Hieronta auttaa lihasjumeihin ja lisäksi antaa hetken rentoutumiselle, itse hoidettavana olemiselle.

Minusta on antoisaa opettaa vauvojen ja lasten hierontaa. Vauvahieronta on helppo ja mukava tapa vahvistaa vauvan ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Sen perustana on hellä kosketus ja hyväksyvä katse, ne ovat lapsen kehityksen kannalta erittäin tärkeitä. Myös isommat lapset tarvitsevat kosketusta ja katsekontaktia. Nimenomaan hyväksyvää ja rohkaisevaa katsetta. “Olet ihana ja hyvä, kelpaat tuollaisena, minä rakastan sinua.” Hellä kosketus rauhoittaa ja luo turvallisuuden tunnetta, auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan. Esimerkiksi päiväkotipäivä voi olla varsinkin herkälle lapselle kuormittava ja ylivirittyneisyys voi purkautua kotona pahimmillaan raivokohtauksina. Kiireetön hierontahetki kotona auttaa lasta rentoutumaan ja läsnäolo juuri siinä hetkessä tekee myös vanhemmalle hyvää.

Miksi hakeuduin opiskelemaan hierontaa on monien tekijöiden summa. Olin pitkään kotona pienten lasten kanssa ja tein välillä osa-aikatyötä apteekissa. Kun tuli aika, että nuorimmainenkin lähestyi 3 vuoden ikää, jouduin pysähtymään ja tarkastelemaan elämääni. Elänkö sellaista elämää, jollaista haluan elää? Onko työni sellaista, josta saan virtaa ja hyvää oloa? Miltä minusta tuntuu syvällä sisimmässäni? Olen valtavan kiitollinen ihmisistä, joita olen saanut kohdata ja jotka ovat auttaneet minua näkemään itseni sellaisena kuin olen, arvokkaana ja hyvänä sieluna, joksi olen syntynyt. Sillä se oli painunut erilaisten roolien ja uskomusten alle. Lasten myötä löysin omankin erityisherkkyyteni ja sitä kautta lisää ymmärrystä ja armollisuutta omaan ja perheeni elämään.

Nyt kraniosakraaliterapiaopintojen myötä olen löytänyt itselle luontevan tavan hoitaa ja kunnioitus ihmiskehoa ja mieltä kohtaan vain lisääntyy. Kraniosakraaliterapia tukee kehon omaa itsekorjautumismekanismia ja taspainottaa ja rauhoittaa myös hermoston timintaa. Se onkin erittäin hyvä hoito myös erityisherkille ihmiselle, joiden hermosto kuormittuu helposti kiireisen arjen keskellä.

Olen kiitollinen perheestäni ja aviomiehestäni, olen kiitollinen siitä, että olen saanut oppia uusia taitoja. Olen kiitollinen siitä, että saan tehdä tätä työtä, joka saa sydämeni laulamaan.

Lämpimästi tervetuloa hoitoon ja kursseille oppimaan!

Terhi Tamminen
Terhin Helmi