Olen Terhi Tamminen - koulutettu hieroja, vauvahieronnan ohjaaja ja 3 ihanan lapsen äiti.

Haluan auttaa perheitä voimaan paremmin. Haluan auttaa ja rohkaista vanhempia, etenkin äitejä, pitämään huolta jaksamisestaan, vaalimaan omaa hyvinvointiaan ja pitämään jonkun rakkaan oman asian arjessa mukana tuomassa voimaa ja iloa arkeen. Sillä se on perusta koko perheen hyvinvoinnille.

Raskaus ja synnytys muuttavat naisen kehoa ja uudenlainen keho vaatii totuttelua. Kosketus ja hieronta auttavat kehonkuvan hahmottamisessa ja vapauttavat rentouttavia hyvänolon hormoneja. Imetys saattaa tuntua hartioissa ja taaperon kanniskelu selässä. Hieronta auttaa lihasjumeihin ja lisäksi antaa hetken rentoutumiselle, itse hoidettavana olemiselle.

Minusta on antoisaa opettaa vauvojen ja lasten hierontaa. Vauvahieronta on helppo ja mukava tapa vahvistaa vauvan ja vanhemman välistä vuorovaikutusta. Sen perustana on hellä kosketus ja hyväksyvä katse, ne ovat lapsen kehityksen kannalta erittäin tärkeitä. Myös isommat lapset tarvitsevat kosketusta ja katsekontaktia. Nimenomaan hyväksyvää ja rohkaisevaa katsetta. “Olet ihana ja hyvä, kelpaat tuollaisena, minä rakastan sinua.” Hellä kosketus rauhoittaa ja luo turvallisuuden tunnetta, auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan. Esimerkiksi päiväkotipäivä voi olla varsinkin herkälle lapselle kuormittava ja ylivirittyneisyys voi purkautua kotona pahimmillaan raivokohtauksina. Kiireetön hierontahetki kotona auttaa lasta rentoutumaan ja läsnäolo juuri siinä hetkessä tekee myös vanhemmalle hyvää.

Miksi hakeuduin opiskelemaan hierontaa on monien tekijöiden summa. Olin pitkään kotona pienten lasten kanssa ja tein välillä osa-aikatyötä apteekissa. Kun tuli aika, että nuorimmainenkin lähestyi 3 vuoden ikää, jouduin pysähtymään ja tarkastelemaan elämääni. Elänkö sellaista elämää, jollaista haluan elää? Onko työni sellaista, josta saan virtaa ja hyvää oloa? Miltä minusta tuntuu syvällä sisimmässäni? Olen valtavan kiitollinen ihmisistä, joita olen saanut kohdata ja jotka ovat auttaneet minua näkemään itseni sellaisena kuin olen, arvokkaana ja hyvänä sieluna, joksi olen syntynyt. Sillä se oli painunut erilaisten roolien ja uskomusten alle.

Äitiys on ihanaa. Sen myötä tunteisiin tulee aivan uudenlaista syvyyttä, ja se rakkauden määrä on valtava. Mutta äitiys on myös rankkaa ja voi nostaa pintaan myös vaikeita tunteita. Näistä tunteista pitäisi saada ja uskaltaa puhua. Itse en rohjennut sitä ensimmäisinä vuosina tehdä ja kun kaikki ei mennytkään kuten kirjoissa, pidin itseäni epäonnistuneena äitinä. Sittemmin olen oppinut, etten ollut, enkä ole, yksin. Ja lapsetkin ovat erilaisia. Mutta yhteistä heille on se, että he opettavat meille vanhemmille itsestämme ja elämästä niin paljon. Itse olen saanut oppia todella paljon aistiherkkyydestä ja erityisherkkyydestä, ymmärtänyt myös omaa herkkyyttäni ja monet asiat elämässäni ovat sitä kautta saaneet uudet mittasuhteet ja olen oppinut olemaan itselleni armollinen.

Äitiyteen on helppo hukkua. Muiden tarpeet tulevat ensin ja omat tarpeet saavat jäädä. Äitiyttä voi myös suorittaa ja antaa ulkopuolelta tulevien odotusten määrittää, mitä teen, milloin ja miten. Jossain vaiheessa saattaa tulla marttyyriksi, minä täällä vain teen ja annan/uhraan kaiken ja kukaan ei huomaa… Tein tuon kaiken. Ja kunnolla. Onneksi opin tiedostamaan nämä asiat ja sitten muuttamaan ajatuksiani ja tekojani parempaan suuntaan. Sekä romuttamaan vanhoja uskomuksiani siitä kuka olen ja mihin pystyn.

Olen kiitollinen perheestäni ja aviomiehestäni, olen kiitollinen siitä, että olen saanut oppia uusia taitoja. Olen kiitollinen siitä, että saan hieroa ja tehdä tätä työtä, joka saa sydämeni laulamaan.

Lämpimästi tervetuloa hoitoon ja kursseille oppimaan!

Terhi Tamminen
Terhin Helmi